25 januari 2022

Wat je moet weten over een sandwichpaneel

2 min read
sandwichpanelen

Een sandwichpaneel is een paneel structuur die uit drie lagen bestaat. Dit paneel is gemaakt van een metalen plaat aan de bovenkant, isolatie in het midden en ook een metalen laag aan de onderkant. Omdat de constructie eruit ziet als een sandwich, wordt dit constructiedeel sandwichpanelen genoemd. Het materiaal voor de isolatie is gemaakt van PIR isolatieschuim. De dikte van deze isolatie is afhankelijk van het gebruik van het paneel. De klanten kunnen de dikte ook vrij kiezen. Zo kunnen ze een sandwichpaneel op maat bestellen bij de leverancier. De leverancier snijdt de panelen op basis van de gewenste lengte van de klant.

sandwichpanelen

Soorten sandwichpanelen

Je moet weten dat er twee soorten sandwichpanelen zijn. Het eerste type paneel wordt meestal gebruikt voor de wand. Daarom noemen mensen het wandpanelen. Daarnaast is er een speciaal paneel voor het dak en dat heet een dakpaneel. Zowel dakpanelen als wandpanelen bevatten zowel de isolatie als de metaallaag aan de boven- en onderkant. Dakpanelen kunnen jouw dak een mooie afwerking geven. Je kunt kiezen uit vele soorten dakpanelen. Zo zijn er bijvoorbeeld dakpanplaten, enkelwanden, anticondens dakpanelen of dakpanprofielen.

De voordelen van het gebruik van dak- en wandpanelen

Wandpanelen en dakpanelen worden veelal gebruikt voor een stal, carport, tuin of berging. Mensen geven om een ​​aantal redenen de voorkeur aan een sandwichpaneel als constructiemateriaal. Ten eerste is het installatieproces van deze panelen eenvoudig en snel. Daarnaast is de prijs van wand- en dakpanelen goedkoper dan bij andere bouwmethoden. Bovendien zijn wand- en dakpanelen stevig doordat ze van metaal zijn gemaakt. Deze panelen zijn niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor buiten. Als laatste kun je  deze panelen gebruiken om elk type constructie te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *