1 december 2021

Lekker de tuin in

2 min read

Met deze hitte is niets fijner dan lekker buiten te zijn. Je kan de dag al goed beginnen met een kopje koffie in de ochtendzon. Daar wordt een mens toch een stuk vrolijker van dan in het donker ontbijten in de winter. ’s Middags kan je heerlijk een boek lezen en ’s avonds kan je nog lang blijven hangen op je eigen terrasje. Wil je nog meer uit je tuin halen? Hierbij een aantal tips.

Ga om met droogte

Een groot nadeel van dit warme weer, is dat de grond erg droog is. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kan doen om toch een mooie tuin te behouden. Schaf bijvoorbeeld een grote regenton aan of graaf een wadi of vijver in je tuin. Een wadi is eigenlijk gewoon een verlaagd stukje in je tuin, waar bij flinke regen een soort vijver ontstaat. Door al het regenwater op te vangen, kan je het goed gebruiken in drogere periodes. Zo hoef je geen drinkwater meer te gebruiken om je tuin groen te houden, dat is namelijk erg zonde van het water. Zorg er ook voor dat als er regen valt, de grond dit water dan goed op kan nemen. Ga dus voor minder tegels en kies liever voor bijvoorbeeld kiezels. Ook hoeft een pad door je tuin niet uit aaneengesloten tegels te bestaan. Je kan ook om de zoveel centimeter pas weer een steen leggen. Zo bespaar je er ook een hoop én het geeft een speelse look.

Geniet juist ’s avonds

Veel mensen hebben de associatie dat buiten zijn of een tuin echt iets voor overdag is. ’s Avonds ruilen ze de buitenlucht dat ook weer in voor een avondje op de bank. Toch is het juist met zoveel hitte fijn om ’s avonds buiten te zijn. Dan is de temperatuur een aantal graden gezakt en kan je genieten zonder meteen weg te smelten. Ook als het donkerder wordt, kan je nog steeds heerlijk buiten zitten. Steek bijvoorbeeld een aantal kaarsjes aan om een zeer romantische sfeer te creëren. Gezelligheid gegarandeerd! Wil je toch iets meer licht, om bijvoorbeeld nog wat te lezen of een spelletje te doen, of hou je gewoon niet zo van kaarsen? Dan kan je led tuinverlichting kopen. Er bestaat een groot assortiment aan led tuinverlichting. Zo kan je verlichting kopen om aan de muur te hangen of juist voor verlichting via een vloerlamp gaan. Kan je niet kiezen? Een combinatie werkt ook altijd.