1 december 2021

Hier moet je op letten bij het kopen van een bestelwagen 

2 min read

Vervoer jij met je bedrijf regelmatig producten van de ene naar de andere plek? Dan is een bestelwagen kopen waarschijnlijk een goed idee. Voordat je een bestelauto kunt kopen, zijn er wel meerdere dingen die je moet onderzoeken. In dit artikel worden deze punten op een rijtje gezet. 

 

Hoeveel laadruimte heeft de wagen? 

Het voordeel van een bestelauto is dat je veel spullen in één keer kunt vervoeren. Hoeveel laadruimte de wagen heeft is dus erg een belangrijk punt om naar te kijken. Als er heel veel spullen moeten worden vervoert, heb je weinig aan een wagen met een kleine laadruimte. Maar niet alleen de grootte doet er toe, er zijn nog vele andere zaken die hierbij van belang zijn. Zo moet je ook goed kijken naar de indeling van de laadruimte. Kijk bijvoorbeeld goed naar waar de zijdeuren zijn en hoe de achter draaideur in elkaar zit. Hier denk je misschien niet meteen aan, maar het is wel van groot belang. Ook is het belangrijk om te weten hoeveel gewicht de wagen kan hebben, een grote laadruimte heeft weinig nut als de auto niet veel gewicht aan kan. Let dus goed op hoe de laadruimte in elkaar zit.

 

De wagen zelf 

Ga jij altijd alleen of pad of neem je elke keer een werknemer mee? Als je altijd met z’n tweeën in de wagen rijdt, is het handig als je er een cabine in hebt waar meer dan voldoende ruimte is voor twee personen. Ook moet je alvast kijken hoe het zicht is in de auto is. Zie je alles goed met behulp van de spiegels die er zijn of voelt het alsof je veel mist? Als er meerdere werknemers in jouw bestelwagen rijden, is het bovendien voor hen erg fijn als er een verstelbare stoel in de wagen zit.  

 

Garantie 

Als je een mooie wagen hebt gevonden is het belangrijk dat je kijkt naar de verzekering. Een bestelwagen is redelijk duur en als er iets aan de wagen kapot is, is het erg duur om dit te repareren. Door middel van de juiste verzekering afsluiten voorkom je dat je later voor onverwacht hoge kosten komt te staan. Zorg er daarom voor dat je voldoende tijd investeert in het zoeken naar de juiste verzekeraar. 

Zo zie je maar dat er veel punten zijn waar je op moet letten als je op zoek bent naar een bestelwagen. Plan er daarom voldoende tijd voor in en voorkom dat je verkeerde keuzes maakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *