1 december 2021

De broek voor elke klerenkast: een chino broek

2 min read

Vrouwen hebben veel soorten kledingstukken die door de dagen heen gedragen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan jurken en rokken, maar spijkerbroeken en pantalons zijn ook compleet normaal om te dragen. Voor mannen is dit helaas nog niet helemaal zo. Hun aanbod is niet zo groot, zeker als het gaat om wat er aan de onderkant van het lichaam gedragen kan worden. Er zijn situaties waarin het niet zo gepast is om een spijkerbroek of om een pantalon te dragen. Wat draag je dan? Simpel: een chino broek!

Wat is een chino broek?

Chino’s komen origineel uit het leger. De broek gaf genoeg ruimte om goed te kunnen bewegen en, gecombineerd met de duurzaamheid ervan, was er veel te zien. Over de jaren heen is het meer op de straat gekomen als een broek voor wat nettere gelegenheden, maar wel nog een beetje casual. Een chino broek is de perfecte uitkomst voor situaties die niet formeel zijn, maar ook niet informeel. Het zit eigenlijk precies tussen een spijkerbroek en een pantalon in. De chino lijkt zelf relatief veel op een pantalon, maar het is niet hetzelfde. Het verschil zit voornamelijk in de soort stof die gebruikt wordt voor het creëren van de broeken. Pantalons worden gemaakt van een dunnere stof, zoals wol. Hierdoor komen er vrij duidelijke vouwlijnen in het kledingstuk. Kenmerkend zijn de vouwlijnen aan de voorkant van de broekspijpen. Chino’s worden gemaakt van wat dikker materiaal en hebben deze vouwlijnen dus niet. Het klinkt als een heel klein ding, maar het missen van de vouwlijnen betekent dat chino broeken er een stuk meer casual uitzien. Een ander verschil is dat de zakken wat minder opvallen bij chino’s, al is dit niet bij elke broek zo.

Hoe draag je een chino broek?

Nu is het misschien een vraag hoe een chino broek het beste gedragen kan worden. Dit ligt eigenlijk aan de gelegenheid. Een chino broek heeft de unieke vaardigheid om dressed up te werken, maar het ziet er ook goed uit in dressed down outfits. Chino’s kunnen gecombineerd worden met allerlei T-shirts en vrijwel alle schoenen. Zoek je iets nets? Dan kan het gedragen worden met een overhemd en wat instappers. Voor een iets meer casual gelegenheid, werkt een T-shirt en sneakers helemaal goed. Eigenlijk is het de perfecte broek voor zowel een bruiloft als voor naar het werk als voor thuis op de bank hangen. Heerlijk comfortabel en het ziet er ook nog eens goed uit.

Zoek je dus nog goede broeken mannen? Een chino is zeker een musthave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *